4 начина да увеличим батерията на нашия таблет

Едни от най-популярните мобилни устройства в наши дни са таблетите. Повечето от тях се славят с издражливост на батерията и таблетите, ето защо таблетите с най-издръжлива батерия се предпочитат от феновете на тези „джаджи“.

За съжаление повечето таблети на пазара за електронни устройства издържат не повече от 10 часа. Ето защо параметрите, свързани с батерията рядко повлияват на избора. Има обаче и един друг факт – ако батерията издържа 8 или 10 часа, това е повече от достатъчно за повечето притежатели на таблети от http://tabletstorebg.com/tablet-tableti, тъй като те не се нуждаят от повече време преди да презаредят таблетите си.

Какви са шансовете ни сами да си помогнем, когато се нуждаем от таблета си по-дълго време и трябва да удължим живота на батерията си. Ние сме Ви подготвили 4 съвета, които биха Ви помогнали да запазите батерията си жива за по-дълго време.

таблет

1. Спрете приложенията, които са във ‘фонов режим’.
Приложенията, които работят във фонов режим, са тези, които предлагат постоянен мониторинг, т. е те един вид са минимизирани, но паралелно с другите програми, които използвате, те работят. Тези фонови приложения черпят голямо количество енергия, което се отразява върху издръжливостта на батерията.

2. Намалете яркостта на дисплея.
Дисплеят, подобно на другите компоненти на таблета черпи голямо количество енергия. В този случай, намалете яркостта на дисплея. Това ще увеличи живота на батерията Ви.

3. Изключете 3G-то на таблета си.
Ако смартфоните се нуждаят постоянно от мобилни данни, таблетите не изискват постоянно това. И двата вида устройства са оборудвани с WI-Fi връзка, но въпреки това те използват 3G или 4G достъпът до някой местен мобилен доставчик, особено ако използват услугите на закупен от него пакет с интернет. Изключвайте 3G-то на таблета си или се опитайте да компенсирате през Wi-Fi.

4.Деактивирайте GPS-а.
GPS-а на таблетите е абсолютен изтощител на батериите им. Изключвайте тази функционалност и я използвайте, само когато имате конкретна нужда от нея. В допълнение изключете всички останали функции, които не са Ви нужни в момента.